Four stroke / 4-tact

Four Stroke / 4-tact

Mercury four stroke / 4-tactHet leiderschap van Mercury. Sinds tientallen jaren gaat Mercury tot het uiterste om ervoor te zorgen dat de Four Stoke technologie van het merk toonaangevend blijft op het water. De mercury viertakt buitenboordmotoren met vermogens van 4PK tot de 275 PK sterke Verado hebben het allemaal. Opmerkelijk laag brandstofverbruik, stille werking, soepel vermogen, milieuvriendelijk, schokloze werking bij lage snelheden, betrouwbaarheid. Er hoeft geen olie bij de brandstof te worden gevoegd. Geniet dus van extra vaarplezier, extra gebruikscomfot en extra bedrijfszekerheid met een Mercury-viertaktmotor. Mercury verwerkte in zijn buitenboordmotoren alle voordelen van een traditionele viertakt, waaronder zuinigheid en stille werking, en voegde er een aantal bijkomende voordelen aan toe. Het middengamma met elektronische brandstofinjectie (EFI), toonbeelden van vermogen, prestaties en kracht, wordt uitgerust met SmartCraft. Mercury is ’s werelds grootste fabrikant van viertaktbootmotoren. Dat technologische leiderschap ervaart u elke keer wanneer u zich op het water begeeft.

Types

De naam Mercury wordt in één adem genoemd met legendarische viertaktprestaties. Die traditie zetten we voort met de introductie van twee nieuwe, toonaangevende lichtgewichtmotoren met 8 PK en 9.9 PK. Deze nieuwe krachtbronnen leveren de prestatie waarmee elke Mercury het verschil maakt, aangevuld met een uitzonderlijk laag brandstofverbruik, lage emissie en een soepele, stille werking. Er is een robuuste Mercury 25 PK die vooral uitblinkt door zijn zuinigheid en milieuvriendelijkheid. Er is ook een 15 PK BigFoot met meer flexibiliteit, veel stuwkracht en indrukwekkende afremvermogen. De ééncilindermotoren van 6 PK, 5 PK en 4 PK zijn echte lichtgewichten, die met gemak van de spiegel afgenomen en geplaatst kunnen worden. Voorts is er de 4 PK Sailpower hulpmotor, met dubbelstuwschroef voor een gelijk vermogen zowel in vooruit als in achteruit. Dankzij de automatische uitlaatpoorten kan het vermogen volkomen worden omgekeerd voor een snelle stop. Deze grootse kleine viertaktmotoren zijn een onuitputtelijke bron van budgetvriendelijk vaarplezier.

De Mercury viertaktmotoren uit het middensegment voldoen op alle niveaus aan uw verwachtingen als booteigenaar. Hun schokloze en schone werking wordt verder verbeterd met elektronische brandstofinjectie. Of u nu kiest voor een stoere 60 PK EFI of 50 PK EFI of de compactere, maar eveneens prestatiegerichte 40 PK EFI of 30 PK EFI viertaktmotoren, de Mercury technologie is altijd synoniem met stille en zuinige kracht. De compatibiliteit met het revolutionaire SmartCraft bootcontrole- en instrumentatiesysteem van Mercury zorgt ervoor dat het middensegment van Mercury viertaktmotoren altijd maximaal vaarplezier verschaft. Mercury 60 PK EFI, 50 PK EFI en 40 PK EFI zijn ook in Bigfoot-uitvoeringen verkrijgbaar met een zwaardere tandwielkast en een grotere schroef voor meer stuwkracht en stabiliteit.

De 115 PK EFI is een viercilinder in lijn die betrouwbaar vermogen levertin overvloed. De viertaktmotoren van Mercury zijn voor alle bootmerken ter wereld een bewuste keuze, een keuze voor kracht. De 16-kleppen, 1596 cc Mercury 90 PK en 75 PK viertaktmotoren bieden seizoen na seizoen onverstoord vaarplezier. En bij Mercury behoren extra’s tot de standaarduitrusting. Computergestuurde ontsteking is synoniem met vlot starten in alle omstandigheden. Er is bekrachtigde trim, thermostaat- en drukgecontroleerde koeling, zoetwaterspoeling, stille uitlaat door de schroef, geoptimaliseerde tandwielverhoudingen voor superieure prestaties, waterpomp met hoog vermogen voor betere bescherming en minder onderhoud, eenpuntskabelingang voor waterdichte installatie, gebruiksvriendelijk, plus een driejarige garantie tegen corrosie.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.