4-Takt F50-F60

Maximaal plezier. Minimale emissies.

De compacte F50 en F60 zijn ideaal voor waterskiërs en wakeboarders. Ze behoren tot de sterkste, schoonste en zuinigste motoren in hun klasse, zodat u optimaal kunt genieten van uw favoriete activiteiten op het water.

Het elektronische brandstofinspuitsysteem (EFI) van Yamaha koppelt schonere prestaties en een efficiënt brandstofverbruik aan een indrukwekkend vermogen, een enorm koppel in het middenbereik en hoge topsnelheden.

Daarnaast beschikken de F50 en F60 over veel andere unieke Yamaha functies die speciaal zijn ontwikkeld voor soepel, comfortabel en optimaal vaarplezier. Dit zijn onder meer het Power Trim- en Tilt systeem met groot bereik, waarmee u alles volledig en op ontspannen wijze onder controle hebt, en het PrimeStart™ startsysteem.

Yamaha F60/F50 buitenboordmotor

Uitermate soepel viercilinder raffinement – met EFI

Of het nu gaat om totale inhoud of het aantal cilinders, Yamaha kent de kracht van vier! Op die manier heeft ’s werelds pionier op het gebied van viertaktmotortechnologie de viercilinderconfiguratie nog meer raffinement verschaft, met het krachtige langeslag ontwerp van de F50 en F60 met EFI-systeem – voor een uiterst soepel, bruikbaar vermogen met lage geluids- en trillingsniveaus.

Yamaha anti-diefstalsysteem (Y-COP)

Het unieke Y-COP systeem is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en uiterst effectief: met een simpele druk op de knop van de handige afstandsbediening maakt u het starten van de motor onmogelijk en omgekeerd. Zo kunt u er bij het achterlaten van uw boot gerust op zijn dat niemand zonder uw toestemming uw buitenboordmotor kan gebruiken.

Yamaha antidiefstal beveiligingssysteem

Digitale netwerkmeters van Yamaha

De F50 en F60 zijn compatibel met de digitale netwerkmeters van Yamaha, netwerkmeters die u de informatie leveren die nodig is voor optimale motorprestaties en efficiëntie. Zoals een multifunctionele toerenteller die niet alleen toerental, draaiuren, trimhoek en oliedruk weergeeft, maar ook voorziet in waarschuwingslampjes en elektronische variabele toerentalregeling. Daarnaast geeft een snelheids-/brandstofmanagementmeter de snelheid, brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weer.

Digitale netwerkmeters van Yamaha

Elektronische variabele sleeptoerentalregeling

Met een druk op de knop van de optionele toerenteller van het digitale netwerk – of via de schakelaar voor variabel sleeptoerental op de optionele multifunctionele stuurhendel – kan de bediener in precieze stappen van 50 tpm het motortoerental instellen.

sleeptoerentalregeling yamaha

Power Trim- en Tilt systeem met groot bereik

Ontdek de veelzijdigheid en kracht van de Yamaha-buitenboordmotoren. Met de handige drukknoppen kunt u met het trim- en tilt systeem de trimhoek snel, soepel en gemakkelijk aanpassen over een groot bereik. De negatieve triminstellingen komen vooral van pas voor een verbeterde acceleratie en om de boot sneller te laten planeren.

Power Trim- en Tilt systeem

Robuuste en compacte motorkap uit één stuk

Met het geavanceerde ontwerp en de totale afmetingen van deze viercilinder hebben onze technici een opmerkelijk compacte en krachtige 996cc-motor ontworpen. Het lage gewicht is vergelijkbaar met dat van een conventionele driecilindermotor. De F50 en F60 hebben dus een optimale vermogen-gewichtsverhouding, waardoor ze ideaal zijn voor een breed scala aan boottypen.

Robuuste en compacte motorkap uit één stuk

Geavanceerde waarschuwingssystemen

Yamaha-motoren staan bekend om hun duurzaamheid en waardevastheid. Waarschuwingssystemen op de motoren meten de oliedruk, motortemperatuur en andere belangrijke variabelen en geven duidelijke geluidssignalen of visuele waarschuwingssignalen bij eventuele problemen. Als er een storing optreedt, wordt het toerental automatisch verlaagd om de motor te beschermen terwijl u koers naar wal zet.

Geavanceerde waarschuwingssystemen
Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.