4- Takt F80-F100

Ongeëvenaard vermogen. Ongekende betrouwbaarheid.

De F80 en F100 onderscheiden zich in deze vermogenssector door hun veelzijdigheid en gebruiksvriendelijkheid. Voor wat betreft hun pure vermogen-prijsverhouding zijn ze nagenoeg ongeëvenaard.

Yamaha’s nieuwste viertakttechnologie houdt in dat beide modellen ongeëvenaarde prestaties leveren dankzij een zestienkleppenmotor met twee bovenliggende nokkenassen (DOHC) voor een snellere acceleratie, geavanceerde inlaat- en uitlaatsystemen en Yamaha’s unieke Multi-Point elektronische brandstofinspuitsysteem (EFI).

De geavanceerde Yamaha-technologie waaronder het PrimeStart™ startsysteem, een dynamo met hoge capaciteit, digitale netwerkmeters en een hydraulisch trim- en tilt systeem met groot bereik, geeft u de geruststellende zekerheid dat u altijd alles onder controle hebt.

16 kleppen motor met twee bovenliggende nokkenassen (DOHC)

De twee bovenliggende nokkenassen (DOHC) zorgen in combinatie met een grotere cilinderinhoud en grote kleppen voor een optimale klepbediening, wat weer resulteert in een snellere acceleratie en betere prestaties. Yamaha’s nieuwste viertakttechnologie combineert dit met geavanceerde inlaat- en uitlaatsystemen en het unieke multipoint elektronische brandstofsysteem (EFI).

Grote enkele gasklep

Dit innovatieve systeem regelt de luchtstroom naar alle vier de cilinders, waarbij pulse tuning wordt toegepast voordat de lucht de injectoren van het EFI systeem bereikt. De lucht wordt zodoende met grote nauwkeurigheid aangevoerd, volledig afgestemd op de behoeften van de bestuurder en de verbrandingsomstandigheden.

Yamaha anti-diefstalsysteem (Y-COP)

Het unieke Y-COP systeem is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en uiterst effectief: met een simpele druk op de knop van de handige afstandsbediening maakt u het starten van de motor onmogelijk. Zo kunt u er bij het achterlaten van uw boot gerust op zijn dat niemand zonder uw toestemming uw buitenboordmotor kan gebruiken.

Yamaha antidiefstal beveiligingssysteem

Digitale netwerkmeters

De F80 en F100 zijn compatibel met de digitale netwerkmeters van Yamaha, die u de informatie geven die nodig is voor optimale motorprestaties en efficiëntie, waaronder een multifunctionele toerenteller die niet alleen toerental, draaiuren, trimhoek en oliedruk weergeeft, maar ook voorziet in waarschuwingslampjes en elektronische variabele toerentalregeling; daarnaast geeft een snelheids-/brandstofmanagementmeter de snelheid, brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weer.

Digitale netwerkmeters

Eenvoudige bediening van motortoerental voor sleepvissen (optioneel)

Een andere functie van het digitale netwerksysteem is de handige knop op de toerenteller waarmee u het motortoerental direct kunt regelen. Het motortoerental kan hiermee eenvoudig in stappen van 50 tpm worden ingesteld tussen 550 en 1.000 tpm. Hierdoor kunt u soepel en ontspannen cruisen.

sleeptoerentalregeling yamaha

Power Trim- en Tilt systeem met groot bereik

Ontdek de veelzijdigheid en kracht van de Yamaha-buitenboordmotoren. Met de handige drukknoppen kunt u met het trim- en tilt systeem de trimhoek snel, soepel en gemakkelijk aanpassen. Het trimsysteem met groot bereikt zorgt voor vertrouwenwekkende vaareigenschappen, waaronder een negatieve triminstelling voor een verbeterde acceleratie en om de boot sneller te laten planeren.

Power Trim- en Tilt systeem

Motormanagementsysteem met microcomputer

Een betrouwbare microcomputer vormt het ‘brein’ van uw motor. Hij bewaakt constant alle invoergegevens en instellingen en zorgt zo voor een soepel draaiende motor en optimaal ontstekingstijdstip. Bovendien activeert hij automatisch de waarschuwings- en beveiligingssystemen. Via een gemakkelijk toegankelijke diagnoseaansluiting kunnen Yamaha-dealers snel de oorzaak van eventuele problemen achterhalen.

Motormanagementsysteem met microcomputer
Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.