Een legendarische buitenboordmotor nog verder verbeterd!

De nieuwste versie van onze legendarische F150 is met haar slanke nieuwe look en extra kenmerken perfect voor ontspanning op het water. De ultramoderne technologie staat garant voor schone, efficiënte en zuinige prestaties.

De techniek omvat een geavanceerde dubbele bovenliggende nokkenas (DOHC) en speciale in- en uitlaatsystemen voor een optimaal verbrandingsproces. Dit nieuwste model heeft ook een robuuste 8-tands schakelmechanisme voor soepel schakelen en een lange levensduur, en een nieuw ontworpen kap om water nog efficiënter op te vangen en af te voeren.

Dankzij diverse andere unieke kenmerken, zoals Yamaha’s Y-COP antidiefstal beveiligingssysteem met afstandsbediening, variabele sleeptoerental regeling en het Power Trim- en Tilt systeem met groot bereik, biedt deze nieuwe buitenboordmotor optimaal gebruiksgemak.

Viertakt, viercilinder-in-lijn, 16 kleppen, DOHC Direct Action

De twee inlaatkleppen en twee uitlaatkleppen per cilinder en de twee afzonderlijk aangedreven nokkenassen zorgen voor een optimale vullingsgraad van de motor, wat resulteert in een zeer gunstig brandstofverbruik. Het TCI ontstekingssysteem garandeert daarbij een vlotte start, constante prestaties, een langere levensduur van de bougies en – niet in de laatste plaats – een hoge betrouwbaarheid.

Slank ontworpen motorkap van de nieuwe generatie

Een aantrekkelijke uitstraling is niet het enige voordeel van deze nieuwe en functioneel vormgegeven motorkap. Hij is ontworpen om water efficiënter op te vangen en af te voeren, wat zorgt voor een nog soepelere werking, minder corrosie en een langere levensduur van de motor.

Elektronische variabele sleeptoerental regeling

Met dit geavanceerde systeem vaart u soepel en gemakkelijk op lage snelheid door het toerental in stappen van 50 tpm via een drukknop te regelen. Ideaal bij vissen of om rustig en zonder kielzog natuurgebieden te doorkruisen.

Y-COP antidiefstal beveiligingssysteem met afstandsbediening

Gemoedsrust is nu standaard bij de F150. Uw Yamaha is waardevol en gewild, soms ook bij personen waarmee u hem niet wilt delen. Daarom is het Yamaha Y-COP antidiefstal beveiligingssysteem voorzien van een eenvoudige afstandsbediening met drukknop waarmee u uw motor kunt blokkeren, zodat deze net als bij uw auto alleen start wanneer u dat wilt.

Yamaha antidiefstal beveiligingssysteem

Digitale netwerkmeters

De F150 is compatibel met de geavanceerde digitale netwerkmeters van Yamaha, die u de informatie geven die nodig is voor optimale motorprestaties en efficiëntie, zoals: een multifunctionele toerenteller die niet alleen toerental, draaiuren, trimhoek en oliedruk weergeeft, maar ook voorziet in waarschuwingslampjes en elektronische variabele toerentalregeling. Daarnaast geeft een snelheids-/brandstofmanagementmeter de snelheid, brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weer

Digitale netwerkmeters van Yamaha

Model met linksom draaiende propeller

Bij een standaardconfiguratie met twee motoren (beide met rechtsom draaiende propeller) neigt de boot naar stuurboordzijde, wat de besturing met name bij hoge snelheden zwaarder maakt. Daarom is de F150 ook leverbaar met een linksom draaiende propeller. Indien deze naast een model met standaardpropeller wordt gemonteerd, beschikt de stuurman over een perfect neutraal roer.

Optioneel laadsysteem voor dubbele accu

Het speciale dubbele accu laadsysteem kan twee accu’s tegelijk opladen, waardoor u altijd verzekerd bent van voldoende startcapaciteit, ook na lang varen met laag toerental of bij gebruik van meerdere extra stroomverbruikers.

ECM microcomputer (motormanagement systeem)

Deze betrouwbare microcomputer vormt het ‘brein’ van uw Yamaha-buitenboordmotor. Hiermee worden continu alle invoergegevens en instellingen bewaakt. Dit zorgt voor een soepel draaiende motor en een optimaal ontstekingstijdstip. Daarnaast worden waarschuwings- en beveiligingssystemen automatisch geactiveerd. Via een gemakkelijk toegankelijke diagnoseaansluiting kunnen Yamaha-dealers snel de oorzaak van eventuele problemen achterhalen.

Motormanagementsysteem met microcomputer
Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.