F 200G-F200F-F175A

F 200G- F 22F-F175A

Met hun uitzonderlijke vermogen en acceleratie zijn deze schone, stille, soepele en met EFI uitgeruste buitenboordmotoren vrijwel onverslaanbaar. Voeg daar nog eens de zuinigheid, betrouwbaarheid en algehele prestaties bij en u hebt de perfecte keuze.

Yamaha’s unieke, zuinige EFI systeem, micro processor ECU, variabele kleptiming (F200), schone verbrandingstechnologie en geluiddempende systemen zijn naadloos op elkaar afgestemd. Bovendien geeft het geavanceerde diagnosesysteem motor- en prestatiegegevens weer via een computerverbinding, waardoor onderhoud snel en eenvoudig is.

Net zoals bij alle EFI motoren kunnen de F175 en F200 worden gekoppeld aan het exclusieve Yamaha netwerksysteem, wat betekent dat u kunt kiezen uit een uitgebreide reeks digitale meters en instrumenten.

2,8 liter, 4 cilinder in lijn, 16 kleppen, DOHC, EFI

Deze volbloed buitenboordmotoren met standaard voorzieningen als EFI, vier kleppen per cilinder, DOHC (twee bovenliggende nokkenassen), en bij de F200 variabele kleptiming (VCT), leveren een uitstekend verbrandingsrendement over het gehele toerenbereik. Een combinatie van geavanceerde technologieën zorgt voor een uitzonderlijk vermogen per liter met een hoge vermogen/gewichtsverhouding

Speciale uit het midden geplaatste krukas levert een compacte vormgeving

De F175 en F200 zijn ultra compact, en de speciale uit het midden geplaatste krukas en tandwiel aangedreven balansassen zijn slechts twee van de vele technische hoogstandjes die onze ontwerpers hebben toegepast om dit te bereiken. Dankzij een labyrint uitlaatsysteem met een waterdichte buitenwand zijn ze ook nog eens uitzonderlijk stil.

Elektronische ‘Drive-by-Wire’ gas- en schakelbediening (alleen F200G)

De bestuurder kan genieten van een eenvoudige, comfortabele bediening: het optionele digitale netwerksysteem zorgt voor automatische motorsynchronisatie bij montage van twee of drie motoren en voorziet tevens in een One-Touch Start/Stop functie. Ons hoogwaardige multifunctionele display met 5 inch LCD kleurenscherm is nog een zeer aantrekkelijke optie voor het F200G model.

Eenvoudige regeling van het motortoerental voor sleepvissen

Een andere functie van het optionele digitale netwerksysteem is de handige knop op de toerenteller waarmee u het motortoerental direct kunt regelen. Het motortoerental kan hiermee eenvoudig in stappen van 50 toeren per minuut worden ingesteld tussen de 650 en de 900 toeren. Hierdoor kunt u soepel en ontspannen cruisen.

Digitale netwerkmeters (optioneel)

Al onze EFI motoren kunnen via Yamaha’s eigen netwerksysteem worden gekoppeld aan een breed scala aan digitale instrumenten – om u te helpen het maximale uit uw motor te halen. De multifunctionele toerenteller toont het toerental, de bedrijfsuren, de trimhoek en de oliedruk en bevat ook een aantal waarschuwingslampjes. De gecombineerde snelheids- en brandstofmanagementmeter geeft de vaarsnelheid, de brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weer.

Shift Dampening System (SDS)

Yamaha’s gepatenteerde Shift Dampening System (SDS) was oorspronkelijk geïntroduceerd voor onze grotere V8- en V6-modellen, en is een geweldige functie die het geluid dat normaal gesproken gepaard gaat met het inschakelen van de versnelling aanzienlijk vermindert. Een rubberen naaf met splines en de achterste afdichtring absorberen geluid en vibraties in een zorgvuldig ontworpen oplossing die voor soepelere en stillere schakelhandelingen zorgt.

Exclusief Yamaha anti-diefstalsysteem (Y-COP)

Ons unieke anti-diefstalsysteem, Y-COP, zorgt voor gemoedsrust voor alle bezitters. Yamaha Customer Outboard Protection (Y-COP) is een uiterst effectief anti-diefstalsysteem dat de motor met één druk op de knop vergrendelt en ontgrendelt. De buitenboordmotor start dus alleen wanneer u dat wilt.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.