Een krachtige partner voor werk of plezier

De lichtgewicht F70 biedt onovertroffen veelzijdigheid en is perfect voor de aandrijving van een breed scala aan boottypen, zodat dit model zich even goed thuis voelt in de werkomgeving als in de plezierige wereld van recreatie en watersport. De F70 is de lichtste en krachtigste viertaktmotor in zijn klasse.

Voor schonere prestaties, een zo laag mogelijk brandstofverbruik en gemakkelijk starten beschikt de krachtige zestienkleppen SOHC-motor over elektronische brandstofinspuiting (EFI) en Yamaha’s unieke PrimeStart™ systeem. Compatibiliteit met de digitale netwerkmeters van Yamaha zorgt daarnaast voor precieze besturing en controle.

Rank en stijlvol – uw F70 zal veel bewonderende blikken opleveren – zowel aan boord als vanaf de wal.

Zestienkleppen, viercilinder-in-lijn, SOHC, EFI

De geavanceerde, lichte krachtbron van de F70 heeft één bovenliggende nokkenas (SOHC) met vier kleppen per cilinder, voor maximaal vermogen en efficiëntie. De grote inlaatdoorlaat, de lichte zuigers en kleppen dragen bij tot het hoogste vermogen per liter in zijn klasse.

Hij is niet alleen snel, maar ook duurzaam

De Yamaha F70 biedt een uitstekende acceleratie, dankzij onder andere het staartstukontwerp met een hoge overbrengingsverhouding van 2.33:1. De extra duurzaamheid is te danken aan het feit dat vooruit-, achteruittandwiel en rondsel speciaal gehard zijn voor een extra lange levensduur.

Y-COP antidiefstalsysteem

Het unieke Y-COP systeem is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en uiterst effectief: met een simpele druk op de knop van de handige afstandsbediening maakt u het starten van de motor onmogelijk en omgekeerd. Zo kunt u er bij het achterlaten van uw boot gerust op zijn dat niemand zonder uw toestemming uw buitenboordmotor kan gebruiken.

Yamaha antidiefstal beveiligingssysteem

Digitale netwerkmeters van Yamaha

De F70 is compatibel met de digitale netwerkmeters van Yamaha, die u de informatie geven die nodig is voor optimale motorprestaties en efficiëntie, zoals: een multifunctionele toerenteller die niet alleen toerental, draaiuren, trimhoek en oliedruk weergeeft, maar ook voorziet in waarschuwingslampjes en elektronische variabele toerentalregeling; daarnaast geeft een snelheids-/brandstofmanagementmeter de snelheid, brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weer.

Digitale netwerkmeters van Yamaha

Elektronische variabele sleeptoerentalregeling

Met een druk op de knop van de optionele toerenteller van het digitale netwerk – of via de schakelaar voor variabel sleeptoerental op de optionele multifunctionele stuurhendel – kan de bediener in precieze stappen van 50 tpm het motortoerental instellen.

Robuuste en compacte motorkap uit één stuk

Met het geavanceerde ontwerp en de algehele afmetingen van deze 4-cilinder hebben onze technici een opmerkelijk compacte en krachtige 996cc-motor ontworpen. Het lage gewicht is vergelijkbaar met dat van een conventionele 3-cilindermotor. De F70 heeft dus een optimale vermogen-gewichtsverhouding, waardoor deze ideaal is voor een breed scala aan boottypen.

ECM-microcomputer (motormanagementsysteem)

Deze microcomputer vormt het ‘brein’ van uw motor. Deze leest constant inkomende data en instellingen uit en zorgt vervolgens voor een soepele motorwerking en optimalisering van het ontstekingstijdstip, terwijl hij ook de waarschuwingslampjes en beveiligingssystemen automatisch activeert. Via een handige computeraansluiting kan de officiële Yamaha-dealer snel de oorzaak van eventuele problemen achterhalen.

Motormanagementsysteem met microcomputer

EFI-systeem voor meer efficiëntie en een laag brandstofverbruik

De elektronische brandstofinspuiting levert precies de juiste hoeveelheid brandstof voor optimale prestaties en brandstofbesparing. Een reeks sensoren op de motor stuurt informatie naar de microcomputer motorregelmodule (ECM), zodat de injectoren nauwkeurig aangestuurd kunnen worden. De injectoren zijn direct boven de inlaatkleppen geplaatst, voor betere brandstofverstuiving, met als resultaat een efficiëntere verbranding.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.