F 115- F 150

De beste vermogen-gewichtsverhouding in zijn klasse

Dankzij het nieuwste lichtgewicht ontwerp van de F115 en F130 kunt u ontspannen en volop genieten van uw boot – aangedreven door de schoonste en soepelste motoren ter wereld.

Niet alleen hun techniek – 1,8-liter viercilinder-in-lijn DOHC viertakt motor met 16 kleppen – is indrukwekkend, maar ze zijn ook nog eens uitgerust met een keur aan technische en elektrotechnische functies die het leven een stuk aangenamer maken: compatibiliteit met ons optionele digitale netwerksysteem, Y-COP® beveiligingssysteem met afstandsbediening, power trim en tilt systeem met groot bereik en optie voor kantelhoekbegrenzing, om maar eens wat te noemen.

De efficiëntie van onze beproefde EFI systemen en andere nieuwe verbrandingstechnologieën garanderen uiterste betrouwbaarheid van deze uitstekende Yamaha-motoren.

1832 cc, 4-takt, 4 cilinder-in-lijn, DOHC met 16 kleppen

De nieuwe innovatieve inlaat- en uitlaatkleppen en de twee afzonderlijk aangedreven nokkenassen zorgen voor een optimale vullingsgraad van de motor, wat resulteert in een zeer gunstig brandstofverbruik. Het TCI-ontstekingssysteem garandeert daarbij een vlotte start, constante prestaties, een langere levensduur van de bougies en volledige betrouwbaarheid.

Compact, lichtgewicht ontwerp – ideaal voor re-powering

De veelzijdige F115 en F130 hebben de beste vermogen-gewichtsverhouding in hun klasse. Daarmee zijn zij de ideale keuze voor een breed scala aan activiteiten en bieden ze fantastische re-powering mogelijkheden. De soepele, krachtige prestaties en viertakt-efficiëntie blazen nieuw leven in oudere boten van vele soorten en maten.

Antidiefstal beveiligingssysteem met afstandsbediening (Y–COP)

Gemoedsrust is nu standaard bij de F115 en F130. Uw Yamaha is waardevol en gewild – soms bij personen waarmee u deze niet wilt delen – daarom is het Yamaha startonderbrekingssysteem (Y–COP) voorzien van een eenvoudige afstandsbediening met drukknop waarmee u uw motor kunt blokkeren, zodat deze net als bij uw auto alleen start wanneer u dat wilt.

Yamaha antidiefstal beveiligingssysteem

Optioneel digitaal netwerksysteem – duidelijke, nauwkeurige informatie

De F115 en F130 zijn perfect voor het digitale netwerksysteem en de meters van Yamaha, voor optimale motorprestaties en efficiëntie: een multifunctionele toerenteller die niet alleen toerental, draaiuren, trimhoek en oliedruk weergeeft, maar ook voorziet in waarschuwingslampjes en elektronische variabele sleeptoerentalregeling en een snelheids-/brandstofmanagementmeter die de snelheid, brandstofvoorraad en het brandstofverbruik weergeeft.

Variabele sleeptoerental regeling – geen zorgen meer om het toerental

Een zeer ontspannen en betrouwbaar systeem, dat standaard is op de nieuwe F115 en F130. Stel eenvoudig het lage toerental in, in stappen van 50 tpm (tussen 600 en 1000 tpm), met de knop in de toerenteller of op de arm van de multifunctionele stuurhendel (alleen F115). Het geavanceerde systeem wordt automatisch gereset bij bediening van de gashendel.

35 A krachtige dynamo

De F115 en F130 zijn standaard voorzien van een speciaal krachtig dynamosysteem. Hiermee bent u altijd verzekerd van voldoende startcapaciteit, zelfs na lang varen met laag toerental of bij gebruik van meerdere extra stroomverbruikers. Een geruststellende gedachte als je aan het vissen bent – ’s nachts – of een lange, relaxte dag op het water wilt doorbrengen.

Krachtige dynamo

Linksom draaiende propeller (alleen F115)

Bij een standaardconfiguratie met twee motoren (beide met rechtsom draaiende propeller) wordt de boot naar stuurboordzijde getrokken, wat de besturing met name bij hogere snelheden minder comfortabel maakt. Daarom is naast het standaardmodel een F115 leverbaar met een linksom draaiende propeller, die zorgt voor een neutrale besturing bij elke snelheid.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.