Een unieke V8-krachtbron

De 5,3 liter Yamaha F350 is technologisch gezien een pionier in dit veld. Deze viertakt V8 is de buitenboordmotor met de grootste cilinderinhoud ter wereld, die een groots vermogen en koppel combineert met de soepele prestaties die de geavanceerde rompvormen vandaag de dag vereisen.

De elektronische brandstofinspuiting (EFI) van Yamaha levert soepele prestaties en een efficiënt brandstofverbruik over het volledige vermogensbereik. Ondanks de grootte en het enorme vermogen, is de F350 door gebruik van gewichtsbesparende technologie van Yamaha ook verrassend licht en compact.

Dankzij het PrimeStart™-systeem is starten even eenvoudig als het starten van een auto en met de digitale ‘drive-by-wire’-technologie houdt u alles precies onder controle.

5,3 liter 60º V8, DOHC met VCT

Deze krachtige V8-buitenboordmotor beschikt over een geavanceerd EFI-systeem, lichte, gesmede zuigers en vier kleppen per cilinder. Dankzij het speciale dubbele acculaadsysteem (optie), een systeem dat de twee accu’s tegelijk oplaadt, is er altijd ruimschoots voldoende stroom om de motor te starten. Zelfs wanneer de motor langere tijd stationair heeft gedraaid.

Compact en licht – ondanks het indrukwekkende vermogen

Het voortdurende gewichtsbesparingsprogramma van Yamaha heeft een innovatief in-bank uitlaatsysteem opgeleverd, waarbij het spruitstuk is geïntegreerd in de cilinderkop. Dit heeft samen met andere gewichtsbesparende technologie een uiterst compacte en lichte motor opgeleverd – zonder concessies te doen aan het rendement en de prestaties.

Elektronische ‘drive-by-wire’ gas-/schakelbediening en sleeptoerentalregeling

Het optionele digitale netwerksysteem bevat de meest comfortabele en ontspannen bedieningsinstrumenten die u ooit hebt ervaren, waaronder automatische motorsynchronisatie bij montage van twee of drie motoren en biedt tevens de mogelijkheid het motortoerental te regelen voor o.a. sleepvissen. Met een knop op de toerenteller stelt u met nauwkeurige stappen van 50 tpm het motortoerental in tussen 600 en 1.000 tpm.

Start/stop-bediening met één druk op de knop voor meerdere motoren

Bij installaties met meerdere motoren kunt u met slechts een enkele druk op de knop de motoren direct in- of uitschakelen. De stijlvolle en praktische Start/stop-bediening met één druk op de knop wordt in combinatie met de contactschakelaar gebruikt.

Digitaal netwerk II

U verwacht duidelijke, nauwkeurige motor- en prestatiegegevens, en de multifunctionele full-colour meters bieden uiteraard deze informatie. Het multifunctionele 5-inch full-colour LCD scherm met hoge resolutie is alleen compatibel met het eigen digitale netwerksysteem van Yamaha en kan worden geconfigureerd voor weergave van diverse combinaties van informatie. Er is zelfs een speciaal scherm dat kan worden ingesteld voor weergave van het elektronisch regelbare sleeptoerental.

Shift Dampening System (SDS)

Yamaha’s gepatenteerde Shift Dampening System (SDS) was oorspronkelijk geïntroduceerd voor onze zwaardere V8- en V6-modellen, en is een geweldige functie die het geluid dat normaal gesproken gepaard gaat met het inschakelen van de versnelling aanzienlijk vermindert. Een rubberen naaf met splines en de achterste afdichtring absorberen geluid en vibraties in een zorgvuldig ontworpen oplossing die voor soepelere en stillere schakelhandelingen zorgt.

Yamaha anti-diefstalsysteem (Y-COP)

Het unieke Y-COP systeem van Yamaha is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en uiterst effectief. Met een simpele druk op de knop van de handige afstandsbediening maakt u het starten van de motor onmogelijk en omgekeerd. Zo kunt u er bij het achterlaten van uw boot gerust op zijn dat niemand zonder uw toestemming uw buitenboordmotor kan gebruiken.

Motorregelmodule (ECM) met microcomputer

Deze microcomputer vormt het ‘brein’ van uw motor. Deze leest constant inkomende data en instellingen uit en zorgt vervolgens voor een soepele motorwerking en optimalisering van het ontstekingstijdstip, terwijl hij ook de waarschuwingslampjes en beveiligingssystemen automatisch activeert. Via een handige computeraansluiting kan de officiële Yamaha-dealer snel de oorzaak van eventuele problemen achterhalen.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.