F8 – F9,9

F8 – F9.9

Krachtige voortstuwing op het water betekent niet dat u een zware, onhandelbare buitenboordmotor op uw boot nodig heeft. Mede omdat u de lichtgewicht F8 en F9.9 gemakkelijk kunt meenemen. De gebruiksvriendelijke geïntegreerde draaggrepen dragen hier ook toe bij.

Ontdek de genoegens van de fluisterstille werking, het uiterst gunstige brandstofverbruik en de ideale combinatie van soepel, betrouwbaar vermogen en indrukwekkende stuwkracht. Het CDI ontstekingssysteem van Yamaha zorgt voor een betrouwbare, snelle start en met de draaigasgreep en het vooruit-neutraal-achteruit-schakelsysteem is de motor veilig en gemakkelijk te bedienen.

Deze motoren hebben vele kwaliteiten, waardoor ze ideaal zijn voor zowel bijboten, voor korte vistochten of familie-uitstapjes, als voor professioneel gebruik.

Motorontwerp van de allernieuwste generatie

Deze motoren zijn uitermate compact en efficiënt, met twee cilinders en één bovenliggende nokkenas (SOHC). De F9.9 met zijn elegante en compact vormgegeven motorkap, volledig in de stijl van de nieuwste generatie buitenboordmotoren, heeft een langere slag dan de F8. Mede hierdoor heeft de F9.9 een 8% grotere cilinderinhoud. Dit resulteert in meer vermogen en een hoger koppel.

Doordacht ontworpen stuurhendel en bediening (model F9.9)

Ergonomisch ontwerp van zowel de handgreep als het bedieningspaneel. Het schakelen gebeurt via de stuurhendel, dit is ideaal voor een eenvoudige, betrouwbare en ontspannen bediening.

Gemakkelijk draagbaar en eenvoudig te verplaatsen

Beide motoren staan bekend om hun draaggemak en door de ergonomische aanpassingen onderscheidt de F9.9 zich nu nog meer als robuuste en krachtige buitenboordmotor. Geïntegreerd in de stuurbeugel is nu een grotere, maar bovenal ergonomische draaggreep. Hierdoor kunt u de stuurhendel eenvoudig inklappen, zodat deze buitenboordmotor nu nog minder ruimte inneemt bij het opbergen.

Steun voor handig opbergen (model F9.9)

De F9.9 bevat enkele zeer praktische elementen waardoor u deze nog gemakkelijker kunt opbergen. Dankzij de speciale steun kunt u de motor verticaal of eenvoudig op zijn rugzijde op het dek of de vloer opbergen. Met de eenvoudig inklapbare stuurhendel kan de motor comfortabel worden gedragen en neemt deze thuis of aan boord aanzienlijk minder ruimte in beslag.

Zoetwaterspoelsysteem

Via een gemakkelijk toegankelijke aansluiting aan de voorkant kunt u zout en vuil uit het koelkanaal spoelen zonder de motor te laten draaien. Een kwestie van eenvoudig en gemakkelijk de slang aansluiten en spoelen maar. Dit is een zeer efficiënte manier om corrosie tegen te gaan en de levensduur van uw buitenboordmotor te verlengen.

Ondiepwaterstand

Dankzij de ondiepwaterstand kunt u ook in ondiep water veilig manoeuvreren. Zo kunt u altijd zo dicht bij de oever komen als u wilt, zonder bang te zijn uw propeller te beschadigen, of u nu in het troebele water van een plas navigeert of in de nabijheid van een verraderlijke zandbank.

Ondiepwater

YDC-30, Yamaha’s perfecte corrosiebescherming

U hebt een motor nodig waarop u kunt vertrouwen en Yamaha-buitenboordmotoren zijn vermaard om hun duurzaamheid en daardoor hoge waardevastheid. De unieke aluminiumlegering YDC-30 die de externe motorcomponenten beschermt, een zinkcoating, hoogwaardig roestvrij staal en vijf externe laklagen bieden langdurige bescherming, van binnen en van buiten.

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.