In de huidige gemeente Nieuwkoop ligt de plaats Woerdense Verlaat. Het is een echt dorpje gelegen in het groene hart aan de Nieuwkoopse plassen. Een prachtig natuurgebied en al jaren de thuis haven van Slikkendam Watersport.

Al meer dan 150 jaar, om precies te zijn vanaf 1850, is Slikkendam een scheepswerf waar diverse soorten boten vervaardigd en gerepareerd worden. Tot in de jaren ’60 bouwde men op deze locatie houten bokken en pramen. De plaatselijke bevolking gebruikte de bokken en pramen voor het verplaatsen van vee, het uitbaggeren van de vaarten en het vervoeren van mest. Vervoer over water was destijds erg belangrijk. Daarom bouwde de firma Slikkendam niet alleen boten, maar zorgde er ook voor dat de lokale boeren zich geen zorgen hoefden te maken over het onderhoud van hun transportmiddelen. Met de hand werden de boten op een van de hellingen getrokken, zodat de vakmensen ze vervolgens konden repareren.

Eind jaren ’60 trok de economie aan en nam de vraag naar pleziervaartuigen toe. Vanaf toen startte Slikkendam, in eigen beheer, met de bouw van kleine eikenhouten roeiboten. In 1974 kocht Cor Nieuwendijk de jachtwerf aan de Uitweg. Onder zijn leiding groeide het bedrijf langzaam uit tot een landelijk bekend en zeer gerespecteerd watersportbedrijf. In 1985 was er dringend behoefte aan ruimere behuizing. Cor Nieuwendijk besloot tot de bouw van een nieuw pand met showroom. Toen zijn zoon na het afronden van zijn studie HTS werktuigbouwkunde, fulltime in de zaak van zijn vader ging werken, werd de weg naar verder succes ingeslagen.

In 2007 ging de groei gestaag door. Nu onder leiding van Leon Nieuwendijk. In 2008 betrekt Slikkendam een nieuw gerealiseerde showroom met stallingsruimte aan de Amstelkade 1. In deze grote showroom is de ruimte om veel meer verschillende modellen te presenteren. De stalling geeft ruimte aan meer dan 150 boten. Ook de werkplaats is ruim opgezet en heeft een test-waterbak waardoor de boten niet meer van de trailer af hoeven om te motor te testen.

Door jarenlange ervaring, specialistische kennis, scholing van personeel en een persoonlijke benadering is Slikkendam Watersport uitgegroeid tot een uiterst betrouwbare en vakkundige partner in de watersport.

Naast een goede bereikbaarheid, ruime parkeergelegenheid en een eigen werkplaats beschikt Slikkendam Watersport op haar werf over een botenkraan tot 13 ton, zodat we uw boot makkelijk voor reparatie of onderhoud uit het water kunnen halen. Ook is in 2014 een botenkar die tot 10 ton kan dragen in gebruik genomen. Hierdoor is ook stalling van grote schepen tot 10 ton mogelijk.

In 2014 is Slikkendam Watersport ook dealer geworden van de Van Zutphen tender sloep. Deze sloep is een aanvulling in het botenprogramma van Slikkendam. Nog een verandering binnen het boten programma is de komst van RIBS van het Italiaanse topmerk Ranieri International. Hierdoor is het botenprogramma nog completer geworden.

Onze services

Consoleboten
Sloepen
Buitenboordmotoren
Trailers
Onderhoud en Service
Winterstalling
Ocassions
Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.