Kalf

Kalf Trailers is een in 1995 opgericht familiebedrijf, groot geworden met delogo kalf slikkendam productie van boottrailers voor de Nederlandse markt. Aan het roer staan Luuk en zijn vrouw Christa. April 2008 werd een nieuw bedrijfspand in gebruik genomen dat geheel afgestemd is op de ontwikkeling, constructie en assemblage van trailers en accessoires voor de Europese markt.

Dat Kalf bijna alles kan maken op het gebied van botenvervoer en –stalling komt doordat zij alle facetten van trailerbouw in eigen huis heeft: productontwerp met behulp van zeer geavanceerde teken- en rekenprogramma’s, het construeren en testen van prototypen, het organiseren van typegoedkeuring voor het binnen- en buitenland en de productie. Elke afdeling wordt bezet door mensen die hun vak verstaan.

Een Kalf boottrailer is niet zomaar een aanhanger. De engineers ontwerpen trailers die niet onnodig zwaar zijn en super licht lopen, waardoor het brandstofverbruik van de trekkende auto lager is en de trailer afgekoppeld gemakkelijk te manoeuvreren is. Slimme lichtbalken, in het frame weggewerkte licht- en remkabels en ledverlichting op de zijkanten staan borg voor optimale veiligheid. Ook ergonomische aspecten tellen. Zo heeft een Kalf-trailer geen scherpe kanten op plaatsen waar u langs loopt bij de bevestiging van de boot. Neuswiel, lier, handvatten en steunen zijn zo gemaakt en gemonteerd dat de kans op verwonding minimaal en het gebruiksgemak maximaal is.

Neem een Kalf-trailer onder de loep en u ziet het: hij is samengesteld uit de beste onderdelen. Hij behoeft nauwelijks onderhoud en is bij normaal gebruik niet stuk te krijgen. De trailer bestaat voor 99% uit niet-roestgevoelige materialen: hoogwaardig verzinkt staal, kunststof, rubber, aluminium en roestvrijstaal.

Het thermisch verzinkte frame en vaartuigdragende elementen én de verlichtingsbalk worden door Kalf in Lelystad gemaakt, waar ook de totale assemblage plaatsvindt. De assen, banden, spatborden, rem- en lichtkabels, bevestigingsmaterialen, verlichting en lier worden geleverd door gerenommeerde fabrikanten uit Nederland, België, Duitsland en Frankrijk.

Een Kalf-trailer is een Europees topproduct!

Back to top

Slikkendam en derden, die zich (deels) buiten de EU bevinden, maken gebruik van cookies, om onze website te verbeteren, om gepersonaliseerde advertenties te tonen op onze websites, om een koppeling te kunnen maken met social media, en om het verkeer op de website te analyseren. Door op akkoord te klikken, geeft u toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy verklaring. Ga voor meer informatie naar op de pagina Privacy Verklaring.