Breng je de boot naar de winterstalling?
Of blijft je boot in het water liggen?
Wij hebben hier wat tips en handige producten om de boot weer helemaal netjes te krijgen.

Haal alle water uit de tanks, leidingen en andere onderdelen. Koppel de leidingen los en zorg ervoor dat er geen water meer in de waterpomp en boiler zit. Dat voorkomt vorstschade. Haal ook potjes en flesjes die kunnen bevriezen van boord.

Zeilen, kussens en reddingsvesten kunnen tijdens de winter gaan schimmelen. Daarom is het beter om ze van boord te halen en droog op te bergen. Het schoonmaken van schimmelvlekken is immers een vervelende klus.

Je kunt je boot eventueel afdekken met een zeil of een dektent. Zorg er dan wel voor dat het doek ook na een forse storm of bij een flinke laag sneeuw blijft zitten. En dat er geen grote kuil met regen- of smeltwater kan ontstaan.

In de winter wordt het vochtig aan boord. Vochtvreters zijn dan handig. Vooral als je boot buiten staat. Misschien moet je ze tijdens de wintermaanden een paar keer vervangen.

Haal alle kostbare spullen van boord, ook als je je boot naar onze overdekte winterstalling brengt.

SCHOONMAKEN:
Een jaarlijks terugkerende bezigheid is het poetsen van je boot. Bij polyester boten is het zeker sterk aan te raden, maar ook een geschilderde boot blijft langer mooi na een stevige poetsbeurt. De grondigheid waarmee je deze klus moet uitvoeren is afhankelijk van de staat van de boot. Is zij nog in goede staat? Ga dan voor een 2 in 1 middel met zowel bootcleaner als bootwax. Is er meer nodig? Ga dan voor aparte cleaners en waxen.

Alles-in-één cleaner en was.

Het meest gebruikte product uit ons assortiment is Epifanes Seapower Cleaner and Wax . Het is een cleaner en een wax waarmee u schoonmaakt en beschermt tegelijk. Deze unieke combinatie is eenvoudig aan te brengen en biedt een optimale bescherming gedurende meerdere maanden. Verwijdert alle verontreiniging en beschermt in één en dezelfde behandeling en laat, na uitpoetsen, een langdurige hoogglans achter.

ONDERWATERSCHIP SCHOONMAKEN:
Bio Clean is het perfecte middel om snel en veilig uw onderwaterschip en staartstuk van uw buitenboordmotor te ontdoen van aanslag en kalk.

Breng het reinigingsmiddel Bio Clean puur of 1:1 verdund aan met een kwast of nevel de reiniger op met een nevelspuit. Denk hierbij wel om gezichtsbescherming. Laat het reinigingsmiddel vervolgens 5-10 minuten inwerken om vervolgens met een borstel en schoon water het vuil te verwijderen.

MOTOR CONSERVEREN;
De houdbaarheid van moderne brandstoffen steeds korter, dit in verband met steeds strengere milieuregels wat betreft de toevoegingen die in benzine mogen zitten. Hierdoor is het van belang dat het brandstofsysteem voor de winter wordt gespoeld en dat er een toevoeging bij de benzine wordt gedaan i.v.m. houdbaarheid. Dit is vooral van essentieel belang bij de kleinere buitenboordmotoren!
Om te voorkomen dat de cilinderwanden gaan roesten tijdens de winter kan er een conserveringsolie worden gebruikt in de buitenboordmotor.

Alle schoonmaakproducten en conserveringsmiddelen vindt u in onze winkel.