Torqeedo

Torqeedo elektromotoren

Het Duitse merk Torqeedo brengt sinds 2005 een complete lijn elektrische buitenboordmotoren op de markt, met vermogens van 0,5 tot 50 kW, ofwel 1 tot 80 PK. Deze motoren worden gekenmerkt door een zeer innovatief ontwerp. Ze zijn krachtig, zeer efficiënt en geheel waterdicht. Extra voordeel is dat ze altijd voorzien zijn van boordcomputer met ingebouwde GPS en een digitaal display voor weergave van stroomverbruik, voltage, snelheid en resterende vaartijd- of -afstand. Via de optionele TorqTrac app is dit alles ook uit te lezen op smartphone of tablet.

torqeedo-logo-rgb

Travel

De Travel 503 en 1003 modellen van Torqeedo zijn geschikt voor kleine motorboten, bijboten en zeilboten, als alternatief voor benzinemotoren tot 4 PK. De lichtgewicht lithium accu is geïntegreerd in de motor en verwisselbaar met een reserve accu. De motor incl. accu weegt maar 14 kg en is dus heel goed hanteerbaar. In de Torqeedo draagtas kun je hem makkelijk meenemen en opbergen.

torqeedo-travel-503-s

Cruise

De Cruise 2.0, 4.0 en 10.0 modellen zijn geschikt voor grotere motor- en zeilboten en vervangen qua stuwkracht buitenboordmotoren tot 6, 10 en 25 PK. De Cruise 2.0 en 4.0 zijn verkrijgbaar met stuurhendelbediening (Tiller), alle motoren ook met besturing op afstand (Remote).

torqeedo-cruise-4_0-r_s

Cruise FP

De Cruise 2.0, 4.0  en 10.0 FP zijn de podmotoren, die onder tegen de romp gemonteerd worden. Dat monteren gaat heel eenvoudig en snel, en daarmee zijn deze motoren erg geschikt als alternatief van de inboard dieselmotor voor sloepen of kajuitmotorboten. De accu’s kunnen bv. op de plek van de (oude) dieselmotor geplaatst worden. Maar deze motoren kunnen ook met klapschroef worden geleverd, en zijn dan een goed alternatief voor buitenboordmotor of de saildrive op zeilboten en -jachten. Het zijn motortechnisch dezelfde motoren als de 2.0, 4.0 en 10.0 buitenboordmotoren.

torqeedo-cruise-4_0-F_P

Deep Blue

De krachtigste Torqeedo’s zijn de Deep Blue motoren van 40 en 80 PK. Deze zijn leverbaar als outboard, inboard of als saildrive. De motoren worden geleverd als een compleet, plug & play systeem. Daarin zitten de 345 V lithium accu’s, een boordcomputer met touchscreen display, de gashendel en complete bekabeling en een “connection box” waar alles samenkomt. Naast de vol elektrische aandrijvingen is Deep Blue ook als Hybrid systeem te verkrijgen, waarbij de stroomvoorziening behalve door walstroom kan gebeuren door een geïntegreerde generator, zonnepanelen en/of energiewinning vanuit de draaiende schroef.

torqeedo-deep-blue-outboard-r
Back to top